Refinansiering smålån og kredittkortgjeld kan gi lavere rente

Både kredittkort og smålån kan ha sine fordeler – man kan låne penger og betale ned på et senere tidspunkt der man har bedre råd. Eller betale ned større summer over flere måneder, slik at man slipper å vente mens man sparer for å få råd til å gjøre det man ønsker. Det koster naturligvis noe ekstra når man tar opp smålån eller bruker et kredittkort, men mange vil mene at det er verdt det. Dessuten kan du refinansiere gjelden din på et senere tidspunkt slik at du får lavere rente og dermed mindre kostnader.

Hva er refinansiering?

Refinansiering er akkurat det det høres ut som – nemlig å finansiere noe på nytt (derav «re»). Altså gjør man egentlig det samme som man gjorde ta man tok opp et lån i utgangspunktet, bare at man tar opp et nytt og bedre lån for å betale ned den gjelden man har. Dette er spesielt gunstig dersom man har flere smålån og kredittkort der man betaler renter og gebyrer til hver enkelt kreditor. Da betaler man nemlig unødvendig mye ettersom det for eksempel løper et termingebyr på 60 kroner hver måned til hver enkelt kreditor. Samler man all gjelden under ett og samme tak, så vil man kunne spare både fire- og femsifret i rente- og gebyrkostnader hvert eneste år. Les mer om refinansiering på Billigeforbrukslån.no/refinansiering/

Det man gjør når man refinansierer, er å ta opp et nytt lån på tilsvarende sum som den gjelden man har fra før av. Skylder man 30 000 kroner gjennom diverse smålån og kredittkort, så tar man opp den eksakt samme summen i et nytt (og billigere) forbrukslån. Du betaler ut alt du er skyldig, og vil fremover kun ha én enkelt kreditor å forholde deg til. Ikke bare gir det deg mer oversikt i betalingshverdagen din, men det vil også bli billigere.

Hvorfor blir det billigere, lurer du kanskje på? Det kan vi forklare ganske enkelt. Ser vi for oss at du har to kredittkort med henholdsvis 25 og 29 prosent rente, samt et dyrt smålån med en rente på 35 prosent, så betaler du ganske mye hver eneste måned i renter og gebyrer på disse lånene. Refinansierer du og samler all gjelden i en billigere bank, som gir deg 15 prosent effektiv rente, så sparer du omtrent halvparten av kostnadene du har i rente- og gebyrutgifter hver eneste måned. Pengene kan du bruke på avdrag i stedet, og kanskje bli gjeldfri på halve tiden!

Hvem kan refinansiere?

I utgangspunktet kan hvem som helst refinansiere, ettersom det er et vanlig forbrukslån man bruker til å betale ned den gjelden man har fra før av. Fikk man lån i utgangspunktet så bør man også kunne refinansiere, riktignok med noen begrensninger. For hvis man har fått betalingsanmerkning(er) eller inkassosaker på grunn av at man ikke har betalt gjelden sin, så kan det fort bli vanskelig å få innvilget søknaden om refinansiering. Nettopp derfor er det viktig å refinansiere såpass tidlig, og helst allerede før man ser at man sliter med å betale regningene. Det er en svært enkelt redning, men som du skjønner fungerer den bare hvis man tar tak i betalingsproblemene før de vokser seg for store.

Det finnes flere andre muligheter enn å søke forbrukslån for å refinansiere. Har man boliglån kan man for eksempel sjekke med banken om det er mulig å låne med sikkerhet i boligen, og bruke denne summen til å betale ned forbruksgjelden. Det anbefales naturligvis ikke å gjøre dette for ofte, men sammenlignet med å ta opp et forbrukslån til å betale ned gjelden vil det være svært gunstig på grunn av den lave renten man har på boliglånet.

TIlbydere av refinansiering:

https://www.remember.no/refinansiering/,

https://www.komplettbank.no/fleksibelt-lan/refinansieringslan/

Slik får du lavere rente når du refinansierer

Selv om man har funnet en bank som tilbyr deg refinansiering, så er det ikke dermed sagt at dette er den banken du bør velge. Vi anbefaler på det sterkeste at man søker om refinansiering i flere banker slik at man kan få oversikt over hvor stor prisforskjell det faktisk er på slike lån. For å gjøre det enklest mulig kan du søke om refinansiering gjennom en låneformidler, som vil sende søknaden din videre til sine samarbeidspartnere. I retur får du en rekke lånetilbud som garantert skiller seg ut når det kommer til totalprisen på lånet. Du kan også selv gjøre litt research på forhånd for å sikre deg at du kun søker hos de billigste og beste bankene på markedet.

I tillegg kan det være mulig å ha med seg en medsøker i lånesøknaden. Da vil du øke sjansene dine for at søknaden blir innvilget, samtidig som man trolig også vil få en lavere rente. Siden begge da blir ansvarlige for lånet, så vil begges økonomi også bli vurdert i søknaden. Og det er nettopp økonomien til søkerne som blir vurdert når bankene skal sette renten på forbrukslån, slik at man kommer styrket ut av det dersom man søker om refinansiering sammen.